Nieuwsbrief

Beste leden van de Beneluxvereniging voor Flebologie,

Het is alweer enige tijd geleden dat we U hebben verwelkomd op onze jaarvergadering in Gent die in het teken stond van de toekomst van de flebologie met onder andere nieuwe endoveneuze technieken en behandelingen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en goed bezochte meeting. Een sfeerimpressie hiervan vindt u op onze website.

Tijdens de huishoudelijke vergadering heeft U kennis kunnen maken met ons nieuwe bestuurslid Sarah Thomis, staflid vaatheelkunde in het Universitair Ziekenhuis te Leuven. Zij zal met haar flebologische en lymfologische kennis en enthousiasme ons bestuur gaan versterken en binnen het bestuur de functie van secretaris op zich nemen.
Na een termijn van 2 jaar heeft Marc Vuylsteke zijn functie als voorzitter neergelegd en wordt deze functie overgenomen door ondergetekende. Wij danken Mark voor zijn inzet en betrokkenheid.

In 2016 is weer een BVF Grant van €25.000,- uitgereikt, ditmaal aan Martijn Doomen voor een project 3D wondmeting van dermatologische ulcera. Wij wensen hem veel succes met de voortgang van dit project en zullen hierover tijdens onze jaarvergadering op de hoogte worden gehouden.

Het lidmaatschap bedraagt in 2017 voor titelvoerende leden €250 bij automatische incasso en €265 voor een bankoverboeking. Voor assistenten in opleiding, verpleegkundigen, vasculair diagnostisch laboranten en gepensioneerde flebologen bedraagt het lidmaatschap
€150 bij automatische incasso en €165 voor een bankoverboeking.
Dit lidmaatschap is inclusief een abonnement op het tijdschrift ‘Phlebology’.

Wij zijn verheugd U te kunnen mededelen dat onze jaarvergadering in 2017 met medewerking zal zijn van de Belgian Society of Vascular Surgery (BSVS) en de Dutch College of Phlebology (DCoP). Dit betekent dat wij onze krachten geen bundelen om U een interessant, maar ook volledig programma aan te kunnen bieden voor zowel vaatchirurgen als dermatologen. Naast de wetenschappelijk voordrachten, zal er ook plaats zijn voor beroepsbelangen / regelgeving.

Onze volgende jaarvergadering in 2017 zal een extra feestelijk tintje zal hebben vanwege het 60 jarig bestaan van onze Benelux Vereniging voor Flebologie.

Onderwerpen van onze vergadering zijn: Lymfoedeem, het ulcus cruris en compressietherapie! Kortom een breed flebologisch scala Uiteraard kunt U weer rekenen op vooraanstaande internationale sprekers.

Anders dan U van ons gewend bent zal de jaarvergadering starten op de donderdagmiddag, namelijk donderdag 1 Juni. Hij eindigt zoals vanouds op de zaterdagmiddag, 3 juni.
Omdat wij rekenen op een groot aantal deelnemers zullen wij ditmaal neerstrijken in De Ruwenberg te Sint-Michielsgestel. De feestavond op vrijdagavond waar u allen voor uitgenodigd bent vindt plaats op een unieke locatie, die we nog even geheim willen houden!

Noteer alvast in uw agenda: 1 t/m 3 juni 2017 Jaarvergadering BVF met medewerking van de BSVS en DCoP, De Ruwenberg te Sint-Michielsgestel
Wij rekenen op uw komst.

Met vriendelijke groeten,

Karin van der Wegen, namens het bestuur van de Benelux Vereniging voor Flebologie